BPM şirketlerin iş süreçlerini sistematik bir şekilde düzenlemelerine, geliştirmelerine ve optimize etmelerine yardımcı olan bir yöntem ve disiplinler setidir. Sıklıkla ‘BPM yazılım mıdır?’ sorusu sorulsa da BPM bir yazılım değildir. BPM, organizasyonların verimliliğini artırmayı, müşteri memnuniyetini sağlamayı ve maliyetleri azaltmayı hedefleyerek iş süreçlerini daha etkin bir hale getirmeyi amaçlar. Bu sayede, işletmeler daha rekabetçi bir konum elde eder ve sürdürülebilir bir büyüme sağlar.
ERP (Enterprise Resource Planning - Kurumsal Kaynak Planlaması), işletmelerin iş süreçlerini entegre eden ve merkezi bir sistem üzerinden yönetmelerini sağlayan yazılımların genel adıdır. ERP sistemleri, işletmelerin muhasebe, insan kaynakları, tedarik zinciri, üretim, satış ve müşteri ilişkileri gibi farklı departmanlarındaki tüm süreçleri tek bir platformda birleştirir. Bu sistem, işletmelerin verimliliğini arttırmayı, maliyetlerini azaltmayı ve daha doğru kararlar almalarını sağlamayı hedefler.
CRM (Customer Relationship Management - Müşteri İlişkileri Yönetimi), bir işletmenin müşterileriyle olan ilişkilerini yönetmek, geliştirmek ve sürdürmek amacıyla kullandığı stratejiler, araçlar ve teknolojiler bütünüdür. CRM, müşteri ilişkilerini optimize etmeyi hedefleyerek, müşteri sadakatini artırır ve işletmelere daha iyi satış fırsatları yaratma imkanı sağlar.
Günümüzde, mobil uygulamalar hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi. İşletmeler müşterilerine ulaşmak ve hizmetlerini daha etkili bir şekilde sunmak, mobil olarak iş süreçlerine ve verilerine erişmek için mobil uygulama geliştirmeye yöneliyor.
Tekrarlayan iş süreçlerini öğretildikten sonra 7/24 yorulmadan, dikkati dağılmadan ve sürekli aynı kalitede yapan yazılımlara RPA yazılımları adı verilir. RPA’lar genellikle veri girişleri, veri transferleri, konsolide rapor oluşturma gibi konularda kullanılır.
Günümüz teknolojisinde yapay zekâ sadece işlerimizde değil hayatımızda da önemli bir konumda. Çünkü yapay zekâ teknolojileri birçok sektörde ve alanda yarattığı devrimle geleceği şekillendiriyor. Veri analitiğinden müşteri hizmetlerine, sağlık sistemlerinden üretim otomasyonlarına kadar çok geniş bir yelpazede işletmelere benzersiz fırsatlar sunan yapay zekânın stratejisi ise onu doğru kullanmakta yatıyor.
Internet of Things (IoT) fiziksel cihazların, beyaz eşyaların, televizyonların hatta giysi dolaplarının internet bağlantısı aracılığı ile birbirleriyle ve merkezi sistemlerle veri alışverişi yapabilmesini sağlayan teknolojidir. Özetle temel amacı günlük hayatta cihazların akıllı ve verimli çalışmasını sağlamaktır.